inovativno uchilishte
За контакт с нас:

Тел.:+359 882 885 217
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ул. 'Проф. Георги Паспалев' 11
Кюстендил 2500
България
www.nu-kn.com

ВАЖНО! ЗА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!

            Уважаеми родители,

           Наближава времето, в което всеки един от Вас трябва да направи правилния избор за доброто бъдеще на своето дете – първото училище!

          Съгласно действащите разпоредби – ЗПУО и Наредба за прием на ученици в първи клас на територията на община Кюстендил, всеки родител има правото да избере училището за своето дете, като се съобрази с изискванията на тези нормативни документи. В Наредбата - Раздел 2 – са посочени критериите, които важат за всяко едно училище на територията на община Кюстендил. Посочват се срокове за подаване на документи за прием, а графикът за 2021/2022 учебна година още не е утвърден със заповед на Кмета на Община Кюстендил.

          Много несериозно и безотговорно е да се твърди, от когото и да било, че местата в дадено училище са запълнени. Който го е направил, означава, че е нарушил ЗПУО, Наредба №10 от 2016 година за организация на дейностите в училищното образование и Наредба за прием на ученици в първи клас на територията на община Кюстендил.

           За учебната 2021/2022 в Начално училище „Свети Климент Охридски“ град Кюстендил ще бъде реализиран прием на първокласници в 3 паралелки по 24 ученика, с което ще удовлетворим желанието на всички родители, които са избрали нашето училище за училище на своето дете! Ще се съобразим с изискванията на нормативните документи, разбира се!

        Подаването на заявления ежегодно започва в началото на месец април, но за всички срокове, изисквания и документи ще бъдете своевременно уведомявани на сайта на училището!

          За нас ще бъде чест, удоволствие, но и голяма отговорност, да бъдем Първото училище за Вашето дете!!!

С уважение,

Евелина Димитрова

директор

 Линк към видеофилм за училището:  https://youtu.be/dsIDmOv0k1w