inovativno uchilishte
За контакт с нас:

Тел.:+359 882 885 217
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ул. 'Проф. Георги Паспалев' 11
Кюстендил 2500
България
www.nu-kn.com

Олимпиада по гражданско образование

   Проектът „Вредите от IT технологиите “ на третокласничката Магдалена Колева бе класиран на четвърто място на Националната олимпиада по гражданско образование, която се проведе в град Трявна от 19 до 21 април.

Темата за IT технологиите особено много вълнува днешните деца, които често пренебрегват съветите и препоръките за безопасното им ползване. Много от тях прекарват повече от два часа дневно пред лаптопа, таблета, телефона в измисления виртуален свят. Те могат да прекарват голяма част от времето си в разходки сред природата, да общуват по между си, да се забавляват, а не да се превръщат в „зомбирани човечета“, погълнати от въображаемия свят. Друг съвет, който учениците също пренебрегват е това да пресичат улицата говорейки по телефона или пишейки. Те дори не осъзнават, че този вреден навик може да застраши живота и здравето им.

Освен съвети и препоръки за безопасно ползване, дейностите по проекта предвиждаха и срещи-разговори със специалисти от РЗИ и офталмолог.

Ръководителят на проекта госпожа Десислава Кирилова бе наградена като най-дългогодишен участник в Националната олимпиада. Тя бе отличена за приноса в подготовката на ученици за участие в олимпиадата.