inovativno uchilishte
За контакт с нас:

Тел.:+359 882 885 217
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ул. 'Проф. Георги Паспалев' 11
Кюстендил 2500
България
www.nu-kn.com

НУ „СВ. Климент Охридски“ е носител на престижната награда „ПроКултура“ за 2018

 

      По повод Международния ден на младежта (12 август) на 10-11 август 2018 г., в гр. Банско се проведе VI-та НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТЪП НА МЛАДИТЕ ХОРА ДО КУЛТУРА: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД ОБРАЗОВАНИЕТО ПО ИЗКУСТВА“. Конференцията се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт .

      Целта на Националната кампания за достъп на младите хора до култура е стимулиране на социалното приобщаване, равенството и активното участие на младите хора в културните процеси, насърчаване на творческото поколение и достъп на младите хора до култура и утвърждаване на социалната мисия на българската култура.

      Началното училище бе удостоено с тази награда за принос за разширяването на достъпа на младите хора до култура в категория „Начално училище“ за иновативния проект „Великденски концерт“. Проектът бе разработен и представен от г-жа Веселка Сотирова и г-жа Даниела Бекова. С участието си във Великденския концерт учениците развиват своите интереси и заложби. За да могат да се изявят по най-добрия начин, малките артисти, певци и танцьори, посещават разнообразни театрални постановки, галерии, музеи, библиотеки и други обществени институции. Партньорството с тези институции (Детския отдел на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ , Регионален исторически музей, общински театър „Крум Кюлявков“, читалище „Братство“, читалище „Пробуда“, Обединен детски комплекс), изразено в срещи, разговори, беседи, посещения, творчески работилници и др. допринася за откриването и развитието на творческите заложби и възможности на децата и им дава възможност да се докоснат до богатия свят на културата.

   В рамките на конференцията "Достъп на младите хора до култура" стартира и  кампанията #Повече изкуство в училище.