inovativno uchilishte
За контакт с нас:

Тел.:+359 882 885 217
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ул. 'Проф. Георги Паспалев' 11
Кюстендил 2500
България
www.nu-kn.com

НУ "Св. Климент Охридски" с грамота от президента за Доброволческа инициатива

       За осма поредна година фондация „Национален алианс за работа с доброволци" и фондация „Лале" раздадоха наградите в националния конкурс „Доброволческа инициатива". Целта на конкурса е да бъдат отличени най-ефективните и интересни инициативи в България. Домакин на събитието беше президентът Румен Радев.

     Тази година номинирани бяха общо 58 инициативи от цялата страна, голямата наградата получиха три проекта. Сдружението „Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България" получи наградата за обновяването на заслона „Кончето" в Пирин, с което ще се повиши сигурността на хилядите туристи.
Другият отличен проект е „Да спасим кестените" на Организацията на българските скаути. В него се включват над 200 деца от Варна, Шумен и Русе, като поставят къщички и хранилки за синигери. Птиците са естествен враг на молците, които унищожават листата на дърветата. Фондация „Нашите недоносени деца" беше отличена за инициативата „Да плетем и шием за недоносените бебета". Жените изработват от фин памук малки октоподи, които се поставят в кувьозите при бебетата.

      Начално училище „Свети Климент Охридски“ град Кюстендил също беше отличено с грамота.

    „Участваме в конкурса за първи път. Проектът беше разработен от старши учители Радостина Въжарова и Радка Сербезка. Участвахме с инициативите, които нашите ученици и учители ежегодно провеждат, без да афишират. Скромността краси човека, но се радваме, че бяхме забелязани и оценени", каза Евелина Димитрова, директор на училището.

    Президентът поздрави доброволците и посочи, че с примера си увличат и другите около обществено значими каузи.
    От Националния алианс за работа с доброволците призоваха да бъде изработен и приет закон за доброволчеството у нас.