inovativno uchilishte
За контакт с нас:

Тел.:+359 882 885 217
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ул. 'Проф. Георги Паспалев' 11
Кюстендил 2500
България
www.nu-kn.com

На ски в планина Осогово

Учениците от нашето училище бяха на ски-курс в планина Осогово на ски-пистата в близост до хижа "Осогово". Те бяха разделени на три групи, които се обучаваха от трима ски-инструктори. Малките скиори се учеха как да слагат ските си, как да правят първи стъпки с тях, как да се завъртат с помощта на ските, когато са паднали или са изправени, как да се плъзгат на ските по снега и как да минават покрай поставени препятствия на пътя им. Кустът продължи с изпълняването на основното упражнение "рало", хващането на "паничката" на лифта и плъзгане със ските по пътя му.

Учениците бързо се научиха да правят завъртане със ските, да застават на изходна позиция за пускане от пистата като правят най-различни упражнения със ските. Децата се стараеха да изпълняват упражненията точно и правилно, докато усвояваха първите стъпки в ски-спускането.

Господин Радослав Наков, който е планински спасител запозна учениците с правилата за безопасност в планината. Когато са в планината, децата не трябва да предприемат рисковани действия сами, да спазват дисциплината и да не проявяват излишно геройство. При нужда да позвънят на ПСС или на телефон 112. Най-интересно за учениците беше кучето Вегас, кооето също е планински спасител.

В края на обучението учениците демонстрираха своите умения пред родителите си, които бяха дошли да наблюдават техните спускания. Курсът приключи със забава, танци, връчване на грамоти на всички скиори и обявяване на скиора, който ще отиде на ски-училище в град Банско. 

image-16
image-20
image-25
image-5
image-6
image-64
image-7
image-73
image-9
image-94
image-c0
image-e01
image-e02
image-e4
image-ec6
image-f89
image1
image2