Повече за нас


Визия


Проекти


Учим


Творим


Пеем


Играем

Олимпиада по гражданско образование

   Проектът „Вредите от IT технологиите “ на третокласничката Магдалена Колева бе класиран на четвърто място на Националната олимпиада по гражданско образование, която се проведе в град Трявна от 19 до 21 април.

Темата за IT технологиите особено много вълнува днешните деца, които често пренебрегват съветите и препоръките за безопасното им ползване. Много от тях прекарват повече от два часа дневно пред лаптопа, таблета, телефона в измисления виртуален свят. Те могат да прекарват голяма част от времето си в разходки сред природата, да общуват по между си, да се забавляват, а не да се превръщат в „зомбирани човечета“, погълнати от въображаемия свят. Друг съвет, който учениците също пренебрегват е това да пресичат улицата говорейки по телефона или пишейки. Те дори не осъзнават, че този вреден навик може да застраши живота и здравето им.

Освен съвети и препоръки за безопасно ползване, дейностите по проекта предвиждаха и срещи-разговори със специалисти от РЗИ и офталмолог.

Ръководителят на проекта госпожа Десислава Кирилова бе наградена като най-дългогодишен участник в Националната олимпиада. Тя бе отличена за приноса в подготовката на ученици за участие в олимпиадата.